MathStories.comTM

Sheet # 16/Harry Potter

Name: _____________________ Date_____________

1) Aunt Petunia, who is 6 feet tall, came to a 4 feet fence. How much taller was she than the fence?

2) Harry needed money. He got \$5 from Hagrid, \$10 from Dumbledore, \$0 from Dursleys and \$156 from Hermione. How much did he get altogether?

3) Dudley loves bacon and can eat 5 pounds in 1 hour. How much bacon can he eat in 5 hours?

4) Harry's Nimbus 2000 flies at 60 miles per hour. How far can he fly in 5 hours?

5) Hagrid's very unusual pet, Fluffy, has 3 heads. Fluffy loves to brush his teeth. Each mouth has 69 teeth. How many teeth does he have to brush?

6) Norbert ate and ate and ate. He ate 10 pounds of food per day. After 10 days, how many pounds of food had he eaten?

7) In a big Quidditch match, Harry's teammates on the Gryffindors scored 15 points. Hufflepuff, their opponent, scored 165 points. At the last moment, Harry caught the Snitch for 150 points. What was the outcome of the match?

8) Miss Norris is on duty 17 hours a day. How many hours is she on duty over 4 days?

9) The train from London to Hogwarts travels 150 miles and takes 3 hours. What is the train's average speed?

10) Harry and Hermione are each 4 feet tall. They came upon a mountain troll that was 5 feet tall. Hermione stood on Harry's head. How much taller were they than the troll?

11) Busy Aunt Petunia spends 3 hours baking per day. How much time does she spend baking in 3 weeks?

Answers for Harry Potter Sheet # 16

1)6 feet - 4 feet = 2 feet
2)\$5 + \$10 + \$0 + \$156 = \$171
3) 5 pounds x 5 hours = 25 pounds
4) 5 hours x 60 mph = 300 miles
5) 69 teeth x 3 mouths = 207 teeth
6) 10 pounds x 10 days = 100 pounds of food
7) It was a tie.
Hufflepuff - 165 points
Gryffindors - 15 points + 150 points = 165 points

8) 4 days x 17 hours = 68 hours

9) 150 miles ? 3 hours = 50 miles per hour

10) 4 feet + 4 feet = 8 feet
8 feet - 5 feet = 3 feet taller

11) 3 hours x 7 days = 21 hours baking per week
21 hours x 3 weeks = 63 hours baking